De Herentalse sp.a. kwam zondagvoormiddag in de Lakenhal in conclaaf bijeen om een nieuwe schepen te verkiezen. Die moet schepen Jan Bertels opvolgen. Bertels neemt binnenkort de sjerp van burgemeester Jan Peeters over.

Dacht iedereen dat er moest gekozen worden tussen de raadsleden Victor Vervloesem en Erik Vervoort, dan was er plots een derde kandidaat opgedoken: raadslid Bieke Baeten.

Wordt het dus een verhaal van 'wanneer 2 honden vechten voor een been...' al willen alle betrokkenen de sereniteit in de partij benadrukken.

De locatie werd geheim gehouden, wie trekt er zich het laken naar zich toe? Uiteindelijk werd het Bieke Baeten, 35 jaar oud. Ze werd in 2012 de eerste keer verkozen. Ze zet haar job als leerkracht in het beroepsonderwijs tijdelijk on hold om zich volledig op haar taak als schepen te concentreren. 

Kelner in 't Cinécafé

'Ik ben jarenlang kelner geweest in 't Cinécafé, dus ik weet wat er leeft bij de jeugd,' zegt een fiere Bieke Baeten.

Baeten behaalde in 2012 bij de gemeenteraadsverkiezingen 257 voorkeurstemmen.

De komst van Bieke Baeten in het schepencollege betekent dat Jan Bertels met Mien Van Olmen, Ingrid Ryken, Anne-Mie Hendrickx, Liese Bergen en Bieke Baeten een rits vrouwen in zijn college heeft. Fons Michiels, Jan Michielsen en Jan Bertels weten meteen waar ze dan aan toe zijn.

Onze politieke watcher had het bij het juiste eind. Zondagmiddag rond 11u  kwam er witte rook uit de Lakenhal. Bieke Baeten is de nieuwe schepen van o.a. jeugd.

'De drie vrouwen van Jan Bertels'

De nieuwe burgemeester Jan Bertels (sp.a) krijgt in het schepencollege van zijn partij drie vrouwen naast zich: Liese Bergen, Anne-Mie Hendrickx en Bieke Baeten. De bevoegdheden werden verdeeld:

- Jan Bertels (burgemeester, OCMW, openbare werken en kerkfabrieken)

- Liese Bergen (financiën, sport, personeel en gezondheidsbeleid)

- Anne-Mie Hendrickx (sociale zaken, huisvesting en burgerlijke stand)

- Bieke Baeten (jeugd, internationale samenwerking, kinderopvang en informatica). 

Normaliter legt Baeten tijdens de gemeenteraad van 7 maart de eed af als nieuwe schepen.

Foto: sp.a / NNieuws.